Wednesday, 29 February 2012

pentingnya KAWAN macam kaki IC 555 TIMER

.
.
.
.
.

Assalammualaikum w.b.t

Pernah tengok rupa IC macammne??
Bagi budak-II engineering se'level  macam aku
mesti dah biase kan dengan 'binatang' nie tapi
bagi non-engineering tu jangan salah anggap aku bukan nak
story pasal IC kad penggenalan korang pulak,
kalau ta tahu rupa IC macamne tu yang kat atas tu..





Itulah jenis IC 555 TIMER.. 
Function for the component used in a variety of timer, pulse generation and oscillator applications.






So kalau korang nak create sesuatu projek yang
melibatkan timer korang kne guna IC nie.
Setiap kaki mempunyai function tersendiri and each the kaki
saling berkait antara satu sama lain.
Nak senaraikan functions kaki-II IC tu letih gak nak menaip,
so korang rajin-II lah search internet jep cari sendiri.. :)









Contengan aku kali ni nak cite tentang kawan 
yang berkait jugak macam kaki-II IC.. 
kalau salah satu kaki IC tu broken, 
each kaki-II lain pon turut terlibat termasuk lah projek yang korang buad, 
ta kan berfungsi. 
Macam tu jugak kawan, 
kalau each other dari mereka tengah susah or broken sesuatu perkara, 
mesti yang lain turut terasa jugak.. 
Bagi aku kawan amat penting, 
dengan dia aku boleh berkongsi susah senang bersama.. 
Sakit dia aku terasa, 
sakit aku hmmm~ 
kau rasa kan?? 
Seorang kawan yang ikhlas ta akan menyembunyikan sikap sebenarnya, 
kalau ade yang salah dia menegur, 
kalau dia yang salah cukup ikhlas memberikan kata maaf.. 
Senang cite kawan yang terbaik dia sentiase ikhlas dalam persahabatannya, 
ta penah meminta malah ikhlas memberi.




Hmmm~~
entry aku kali ni bukan menyentapkan diri korang
tapi aku nak luahkan perasaan miss aku kat sorang sahabat aku yang bernama
Gentz
( bukan nama sebenar hanya nama dalam dunia khayalan aku )..
Sumpah aku ta penah buang kau dalam hidup aku tapi
semua ni takdir yang membuad kan aku bla dari hidup kau..
Kau umpama kaki IC dalam diri aku..
Kau sakit aku risau bagai nak rak,
kau susah aku sedaya upaya nak buad kau senang,
kau kentot aku kentotkan kau balik,
kau nagis aku pulak yang tersentap tapi ble kau bahagia....??
Aku amek keputusan nak jauhkan diri dari hidup kau sebab
aku pikir ade kaki IC yang lain yang boleh buad kau berfungsi,
right?



One can become a million,and a million can become one.
THE END





2 comments:

  1. d best part of dis entry,
    "Aku amek keputusan nak jauhkan diri dari hidup kau sebab aku pikir ade kaki IC yang lain yang boleh buad kau berfungsi, right?"
    we'r in d same boat, keep moving on ;)

    ReplyDelete
  2. thanks ya peeps..
    life is like a wheel.. ^^,

    ReplyDelete