Wednesday, 29 February 2012

Brade Love..?? Eeuuwww


  Assalammualaikum..



kali nie aku nak create satu contengan cite yang agak mengedikkan yep.. Kisah nie berlaku malam tadi masa aku tegah lepak dengan dak-II housemte aku.. Then salah sorang dari ktorang ngadu lapar, pe lagi maksud dy nak membatak la an.. Nak jadikan cite aku pon setuju jela an nak join even aku sebenarnya dalam proses mendietkan diri tapi ta lost gak babat dibadan... Hampeh... So, dengan lincahnya ktorang bersiap then menriderkan diri menuju ke warong untuk membatak.. Bla....bla.....bla.......



Continue pada title contengan aku,
lepas je balik membatak,
aku dapati motor aku kotor gler,
busuk siakk aku tengok..!!
Perhh nampak sangat pompuan malas..
Haishhh..
Aku pon ajak la salah sorang member temankan aku nak basuh motor..
dah kalau kat luar rumah tu macam-II bunyi boleh dengar,
so nak mengelakkan diri dari terdengar bunyi-II yang nonsense
aku pon buka la radio guna handpohe yang ta bape nak market
sangat asalkan dy berguna untuk aku, s
ayang kau J10i ( sambil membuad muka )..






Selalunya kalau pepagi aku layan station radio Era.Fm, 
layan JOHARA.. 
Hahahaha berdekah siakkkk, 
yeye pon adoii... 
So malam tu aku try layan Era jugak, 
try usha Era time waktu malam macammne pulak.. 
Kebetulan pulak, 
time tu tengah keudara topik 
Brader Love.. 
Function Brader nie menyetelkan prob pemanggil yang tengah broken love.. 
Hmm tergolongkah aku?? 
Teettttt.... 
Nak jadikan cite, 
adalah sorang minah ni buad panggillan mengadu prob dy. 
Minah nie dah in love kat sorang mamat merangkap member dy jugak. 
So dy beranikan diri luahkan perasaan dy kat mamat tu yang dy da in love kat mamat tu.. 
Malangnya mamat tu anggap member-II jek dan mamat tu hilangkan diri macam tu jek after minah tu luahkan perasaan dy.. 
Sudahhh.. 
Aku create mengikut minah tu cite la an.. 
Sambil-II sental tayar motor, 
aku dah menggeleng-IIkan kepale dengar perwatakkan minah nie yang merendahkan diri dy sendiri.
 Brader tu pon try coolkan minah tu and buad panggilan call mamat tu untuk menyetelkan prob minah tu.. Fuhhh..

Brader : hello,boleh bercakap dengan ***** .. Aku Brader Love dari Era..
Mamat  : yea saya yang bercakap.
Brader : nie member kau nama ye ******, ade luahkan perasaan dy tapi npe kau tolak and hilangkan diri
             macam tu je? Kesian aku tengok dy yek-II ske kat kau. Kau pon bukannya hensem sangat pon kn,, 
             Hahaha !!
Mamat : Sebab saya ta hensem la saya tolak dy, lagipon saya memang aggap dy kawan ta lebih pon. Npe dy                     susah sangat nak paham..
Brader :ok macam nie lah kau berterus terang je dengan minah ni. Dy pon sekarang tengah on-air nie.
Mamat : Hello awak, saya memang aggap awak kawan je ta lebih pon dari tu.. Tolong la paham, saya ta de                   hati pon kat awak, cume perasaan kawan je..
Minah : Tapi kenape awak terus hilang macam tu je, saya betul-II ikhlas ske awak...
Mamat : sorry la, tapi betul saya hanya aggap awak kawan je ta lebih..
Minah : ( dy mula cakap meleweh sampaikan aku dengar pon macam nak termuntah.. Murah siakk pompuan nie, buad malu kaum jek )
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Then brader tu pon mencelah maybe dy pon rase ape yang aku rse kot..
Brader tu pon malas nak layan just cakap prob minah tu
setel sebab mamat tu dah berterus terang..
For the conclusion this story,
sepatutnya pompuan tu janganlah sampai nak merendahkan diri dy untuk laki tu.
Memeh aa ta salah kalau perigi cari timba asalkan pandai-II aa
dy bawak diri dy jangan sampai nak merendahkan martabat dy kalau laki tu dah tolak..
Agak-II la kawan,
awok tu pompuan jual mahal aa ckit baru la laki rse tercabar nak dekat dengan awok..
Ta gitu??
Hmmm....
manusia-II...









2 comments:

  1. owh , ak penah jugak dengar segmen nihh secara ta sengaja dan dipaksa ~
    "dieorang ta malu ke satu malaya dengar ? WTF !"
    ini y terlintas kat benak fikiran aku 1st time dengar uhh ~ pfftt !

    *thanks for following me , I`ll follow u back !

    ReplyDelete
  2. haha.. Tape tahu.. Aku sebgai kaum sejenis minah tu amat berasa malu kau tahu...
    BTW, thanks back coz follow my blog yang ta sebape nie ~~

    ReplyDelete